Hopp til innhold

Kritiserer friidrettspresidenten etter bankett i Russland

I et brev sendt til den sportslige ledelsen i Norges Friidrettsforbund klager norske utøvere på det de kaller «uakseptabel» oppførsel fra friidrettspresident Svein Arne Hansen på banketten under lag-EM.

Svein Arne Hansen

I HARDT VÆR: Friidrettspresident Svein Arne Hansen beskyldes for uakseptabel oppførsel på banketten under lag-EM i Russland, men benekter at han var beruset.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

TV 2 har fått tilgang til og offentliggjort brevet som er ført i pennen av utøverne Grete Etholm (diskos) og Kristin Sundsteigen (kule).

Et brev som er skrevet på vegne av alle utøverne i troppen og som er sendt til den sportslige ledelsen i friidrettsforbundet, til utvalgte styremedlemmer og til Olympiatoppen-trener Hanne Haugland.

«Under banketten var det tilgjengelig store mengder alkohol. Dette i kombinasjon med oppfordring og tilgjengeliggjøring av alkoholholdige drinker fra andre utenlandske deltagere ved dette arrangementet, resulterte i at enkelte, og i særdeleshet én person ble overstadig beruset – i så stor grad at denne personen ikke var i stand til å ta vare på seg selv, ei heller forholde seg til det som foregikk rundt», skriver de to utøverne.

  • Les hele brevet her!

«Uheldig utsagn»

Deretter tar de for seg det de omtaler som uakseptabel oppførsel fra friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Hansen er ikke den «overstadig berusede personen», men nevnes med navn i skrivet.

«Tre kvinnelige utøvere ønsker å få med seg den berusede personen hjem på første buss, noe som er vanskelig, da den personen ikke ønsker å dra hjem, og er så beruset at personen ikke klarer å ta vare på seg selv. Personen står lent opp mot en vegg og blir samtidig holdt av en annen utøver for å unngå at personen faller.»

«Svein Arne Hansen passerer, framstår som tydelig beruset, og gir følgende kommentar til jentene: «Får jeg være med å kline». Dette er et svært uheldig utsagn hvor Svein Arne Hansen opptrer på en måte som er uakseptabel. Han går videre uten å tilsynelatende bry seg og ta ansvar for den sterkt berusede personen», står det skrevet i brevet.

LES SAKEN: Stafettrekord og jumboplass i lag-EM

– Var ikke beruset

Hansen benekter imidlertid at han var full og reagerer kraftig på beskyldningene fra utøverne. Beskyldninger han nekter å akseptere.

– Jeg var ikke full og disse beskyldningene har ingen rot i virkeligheten. Jeg var der som leder av det europeiske forbundet og satt på bord sammen med presidenten i republikken som var vertskap. Jeg holdt tale og drakk kun én øl i løpet av kvelden, sier Hansen til NRK - og vektlegger at han dro hjem fra banketten tidlig.

Han hevder at han ikke husker hva han har sagt til de norske jentene han gikk forbi, men erkjenner at han kan ha kommet med en flåsete kommentar.

– Jeg møtte jentene på vei ut, men oppfattet ikke at de var fulle. Jeg kan ha kommet med en flåsete replikk til en av jentene, men det var aldri ment for å såre. De som kjenner meg vet at jeg ikke er en sånn person, sier Hansen.

– Ikke min stil

– Ser du grunn til å beklage?

– Ja, hvis jeg har sagt noe som sårer noen. Det er ikke min stil å gjøre det, svarer friidrettspresidenten, og legger til at han har bedt personen det gjelder om unnskyldning.

Nå venter han at saken vil bli oppklart ved neste styremøte.

– Dette blir vel tatt opp under Norgesmesterskapet i Haugesund i slutten av måneden, sier Hansen.

Hva kommer du til å si under det styremøtet?

– Det samme som jeg har sagt til deg. At beskyldningene ikke har rot i virkeligheten, svarer Hansen.

Siste nytt

  • Norsk VM-bronse i curling

    Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

    Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

    Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

    Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

    (©NTB)

    597pS7pqseA
    Foto: AP
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    – Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge, avslutter han.

    y

Sendeplan

Kl. Program Kanal